Hoe werkt Testen voor toegang?

Volgens ons werkt het niet tegen besmetting. We gaan er toch maar niet aan meedoen.

1. Maak een testafspraak
Plan een afspraak voor een gratis coronatest bij een van de testlocaties van www.testenvoortoegang.nl. Doe de test maximaal 40 uur voor je bezoek. In Amsterdam zijn er drie testlocaties in de binnenstad en een in de RAI.

2. Laat je testen
Zorg dat je op tijd bij de testlocatie bent. Neem je legitimatiebewijs en bevestiging van de testafspraak mee. Ook als je al gevaccineerd bent, heb je een negatief testbewijs nodig voor het bezoek aan het Einde van de Wereld!

3. Testuitslag
Je ontvangt na het testen binnen een uur de uitslag van de testaanbieder. Alleen met een negatieve testuitslag via Testen voor Toegang kun je een testbewijs maken. De testuitslag is 40 uur geldig.

4. Maak een testbewijs
a. Digitaal testbewijs
Download de CoronaCheck-app op je telefoon. Je vindt de app in de App Store of de Google Play Store. Bij de uitslag via de testaanbieder staat een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode in de CoronaCheck-app. De app maakt hier een QR-code van. Dit is jouw digitale testbewijs.
b. Papieren testbewijs
Geen smartphone? Ga naar www.coronacheck.nl en klik op de knop “Maak papieren testbewijs”. Bij de uitslag via de testaanbieder staat een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode. De website zet de testuitslag om in een QR-code. Je kunt nu jouw testbewijs met QR-code printen.

5. Bezoek
Je neemt je testbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee. Wij scannen bij de ingang de QR- code. Daarbij laat je je legitimatiebewijs zien. Je gegevens worden vergeleken met de gegevens in het testbewijs. Zonder testbewijs en legitimatiebewijs kun je helaas geen toegang krijgen.

Ik ben al tegen corona gevaccineerd, moet ik me dan ook laten testen via 'Testen voor toegang'?
Als je tenminste 14 dagen geleden volledig gevaccineerd bent, kun je een QR-code aanmaken in de CoronaCheck-app op je telefoon. Er is ook een mogelijkheid om deze QR-code te printen. De QR is alleen geldig samen met je legitimatiebewijs. Lukt het niet om de QR-code te maken, dan kan helaas alleen toegang worden gegeven als je een negatieve testuitslag van Testen voor Toegang kunt tonen.

Ik heb al corona gehad, moet ik me dan ook laten testen?
Ook als je al corona hebt gehad, moet je toch worden getest. Tenzij je daarna tenminste 14 dagen geleden gevaccineerd bent. Kijk in dat geval naar de alinea hierboven.